Radyo 45'lik

Pazartesi, Kasım 24, 2014

Aile Hekimi Nasıl Değiştirilir



Taşınma yanı sıra Aile hekiminden memnun kalmama gibi durumlarda aile hekiminizi değiştirmeniz için gerekli işlemler hakkında bilgi paylaşımını sayfamızdan detayları ile öğrenebilirsiniz. Aile hekimliği kişinin ikamet adresine göre otomatik olarak belirlenen bir alt yapısı bulunmaktadır. Aile hekiminizden memnun kalmadığınız durumda en az 3 aylık bir bekledikten sonra aile hekiminizi değiştirmek için alt kısımda yer alan dilekçe örneği ile başvurunuzu yapabilirsiniz. Aile hekiminizin olup olmadığı merak ediyorsanız alt kısımda yer alan Aile Hekimi Sorgulama kısmına bakabilirsiniz.

Aile Hekimi Sorgulama



Yukarıda yer alan linkte sorgulama sonrası Aile hekimliğinizin bulunamaması durumunda, dilekçe doldurmanız gerekmektedir. Bunu size en yakın Aile Sağlığı Merkezinden temin ederek aile bireylerinin Tc.Kimlik,Doğum tarihleri ve cinsiyeletleri ayrı ayrı doldurulacak şekilde aile hekimi olmayan bireyin daha net bir şekilde yazılarak belirtilmesi gerekmektedir. Peki bu dilekçeyi yazdıktan sonra yine Aile Sağlığı Merkezine vermeniz gerekmektedir.
http://sbu.saglik.gov.tr/sbahbs/

Aile Hekiminden Memnun Değilim Nasıl Değiştirebilirim ?

Sağlık bakanlığı tarafından uygulanan bir yöntem olmasına karşın halen bazı doktorların terslemeleri ve kişinin ihtiyacı olan ilaçları yazmamaları ile hastalar aile hekiminini değiştirmek isteyebilirler. Genel olarak bulunduğunuz semte göre 3 veya 4 adet aile hekimi bulunmaktadır, bunlardan birini seçebilirsiniz.  Aile hekiminizi beğenmeme,tartışma ve memnuniyetsizlik gibi durumlarda en az 3 ay beklemenin ardından değiştirebilirsiniz.

Aile Hekimi Değiştirme Dilekçesi

Aile Sağlığı Merkezlerinde, aile hekimlerinden tedarik edeceğiniz dilekçe genelde kendi doldurulmuş olarak verilir. Sizin yapmanız gereken eski ve yeni aile hekiminin bilgileri doldurup yeni kayıt olacağınız aile hekimine bu dilekçeyi verebilirsiniz. Değiştirmek istediğiniz aile hekimi ile muhattap olmanızı gerektircek hiçbir işlem yoktur.
Dilekçe 3 nüsha şeklindedir ; 1 nusha sizde kalır, diğeri aile hekiminde, son kalan nüsha’yıda aile hekimi Toplum Sağlığı Merkezine gönderir. Bu işlemleri ayın 20′sinden önce yapmanız gerekmektedir. Dilekçenizin durumunu ay başında aile hekimi sorgulama ekranından kontrol ederek öğrenebilirsiniz.

Adres Değişikliği ve Taşınma gibi durumlarda izlenecek yol

Bulunduğunuz bölgeden farklı bir yere taşındıysanız ve size en yakın aile hekimine kayıt olmak için yapmanız gereken işlemler oldukça basit. Memnuniyetsizlik gibi durumlarda 3 ay bekleme süresi varken, taşınma durumunda herhangi bir bekleme söz konusu değildir. Aile hekimine değiştirme formu dilekçesi vererek, aile hekiminizi değiştirebilirsiniz.

Aile hekimi değiştirmek için alınacak dilekçe ve Aile hekimini değiştirecek tüm bireylerin Nüfus Cüzdanı Fotokopileri gerekmektedir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder